Idag har jag haft nöjet att testa den nya banan på TEC. Den har dragits om för att slippa de obemannade tågövergångarna som skapar oro både för löpare och tågförare. Nu är banans varv istället omdragen till…

…massor av terräng!

Mycket av den vackra terrängen. Mycket är bra i ultra. Foto: privat

Mycket av den vackra terrängen. Mycket är bra i ultra. Foto: privat

Varvet mäter nu 11,4 km vilket innebär att du springer 14 varv för 100 miles och således 7 varv för 50 miles. De tappra själarna som ska ge sig på 200 miles nu till våren kommer alltså att få springa 28 varv.

Hur skiljer sig banan?

Nu är det mer kuperat och jag skulle tippa på att 70% går i skogen som stundom är teknisk. Till och från löper man en bit på motionsspåret och delen genom bostadsområden är minimerad.

Jag tror att fler kommer att gilla den nya terrängen, där mjukheten och mossan kan spara en och annan stel muskel – eller totalt suga musten ur dem. Det känns lite mer hard core nu (som om 16 mil inte räcker som tuffhet).

Vi var ett 20-tal som sprang (jag tog 2 varv) och det bjöds givetvis på varm glögg, pepparkakor och skumtomtar.

bild-67

Marcus som ska springa 200 miles till våren fyller på glögg. Sol och pepparkakor var annat vi fick njuta av. Foto: privat

Det kommer att bli ytterligare en testlöpning av banan i början av 2015. Du som inte hade chansen att hänga med idag får gärna testa då!