>…och peppande vänner!

Bästa träningssällskapet 1.
Lunchträning idag med LillaDuktig gav personbästa på plankan. Ny tid: 3:15. Efter 30 minuters coreträning frågade vi om vi fick låna salen ytterligare 3 minuter. Instruktören blev nyfiken och undrade vad vi skulle göra. Plankanutmaning. Aha – det hade hon en också – till den 4 september, så hon fick haka på.

Idag tränade vi på WorldClass i Solna, där LillaDuktig och jag var flitiga besökare för några år sedan, men nu var det ett halvår sen sist. Men det var som att komma ”hem”. Platsansvarige Marie var kvar och kom ihåg oss och våra namn. Hon engagerade sig i vår utmaning, fixade musik och tidtagarur. På-era-platser-färdiga-köööööööör! inleder hon för att sedan peppa oss att hålla ut. Core-instruktören klarar 2:10, LillaDuktig 2:24 och jag 3:15 då mina fötter började glida. Det fanns ingen chans att räta upp dem då benen darrade.

Tack LillaDuktig för hjälpen. Och tack Marie och Instruktören vars namn jag inte minns.

>Allt blir bättre med gott sällskap...

Bästa träningssällskapet 2.
Karin och jag träffades redan på Centralen idag för att hinna tjattra ordentligt. Annars brukar vi använda uppvärmningskilometrarna till detta, men nu var det mycket som skulle dryftas och jag hade inte direkt lust att värma upp i 2 mil. Backintervaller i Tanto enligt coach Nils. Grymt kul som vanligt men jag brände inte riktigt på för jag ville undvika mjölksyra. Tävling på lördag – No mjölksyra idag. Karin ville ta lite revansch för sin envishet att kapa tider som inte riktigt gått som hon velat. Stark, snabb och smidig bränner hon raskt av intervallerna och kompiskör med mig på min sista eftersom hon är klar. Det syns på tiderna.

>Allt blir bättre med gott sällskap...

Tack Karin. Tack alla IF Linnéaner för er inspiration.

Coola Linn har tävlat i Östersund och körde 10,1 km på 47 minuter. Jag är så grymt imponerad. Vi lyckades tyvärr inte få med henne till Musköloppet på lördag men Karin, Ann-Sofie, Rebecca, Helena, Jessica (kanske), Britta Nisse, Erik (hoppas!) och jag ska springa. Jag är nog långsammast i denna grupp men det gör inget. För jag har en plan.

Min plan
Jag tänker kuta mina snabbaste 500 meter i mitt liv. Jag tänker sikta på turbofart vid starten, springa ifatt Anna Rahm, ”råka” snubbla över henne och ta med henne i fallet. Då har vi chans att sätta IF Linnéa på kartan på damsidan där Rebecca, Ann-Sofie och Karin tar pallplatserna. Lite får man väl offra? Då siktar jag på att resa mig, hålla kvar Anna i 5 minuter till och själv komma i mål runt 55 minuter. Jag är bra på knasiga saker jag. Eller visa henne fel väg kanske så hon får kuta 15 km istället!

Låter det som en bra idé?