…står MarathonMia redo!

En av våra VM-löpare, som även vann och tog Europarekord på 24-timmars på EM i Frankrike i höstas (250.647m) är i slutfasen av sin träning inför VM i början av juli. Hon ville ha sällskap på två av sina pass och jag ställde upp.

När eliten kallar...

Varmt och tidigt – vår melodi. Foto: privat

Nervös som attan var jag på passet i tisdags. Min del med henne skulle vara 90 minuter i 5:30-fart. Jag vet inte om det var att hon är så nedrans snabb i vanliga fall som gjorde mig nervös eller det att jag valt en rätt kuperad väg som vi skulle springa…? För jag har sprungit betydligt längre i betydligt snabbare fart. Jag tror mer på at jag var imponerad av sällskapet och det gjorde att jag ville vara på tå. Bortglömd var min ”Träna på träning – tävla på tävling”.

 

Nu skulle vi ju inte tävla. Vi skulle springa 90 minuter i en viss fart och det grejade vi fantastiskt. Att kombinera hennes fokuserade träning med snack och uppdraget att hämta min bil på jobbet gjorde att tiden flög iväg. Snack och ha mål är en bra tidsfördrivare och motivator – att höra om Marias fokuserade träning, mat och förberedelser är supercoolt. Det är få personer jag känner som är så fokuserade på uppgiften.

Hon ska faktiskt springa VM!

När eliten kallar...

På väg tillbaka för att hämta mig som fått fart under sulorna igen. Foto: privat

I tisdags på vägen genom Silverdal i motlutet känner jag mig seg. Jag säger åt Maria att hålla tempo och ta ”backen” bort till rondellen och komma tillbaka och hämta mig. Där står ett par som tittar förundrat på Maria som springer högt och vackert och sedan ler de medlidande mot mig. Jag ursäktade mig snabbt ”Hon ska springa VM och ska vara snabbare. Allt i sin ordning”.

Idag hängde jag med i samma tempo runt Söder i 75 minuter. Här vinkar jag av henne och önskar henne lycka till på den kommande tävlingen.

När eliten kallar...

Hej hej! Maria fortsätter passet och jag viker av hem vid Stadshuset. Foto: privat

Nu har en annan Européiska slagit rekordet, och jag hoppas och tror att Maria kommer att prestera tokbra på VM – plocka tillbaka rekordet och få en fin utsikt från prispallen.