>Sverige springer – premiär tisdagen den 6 april!

I det nya löparprogrammet Sverige springer ger programledaren Andreas Odén och experten Anders Szalkai konkreta tips och träningsråd till utövare i en av Sveriges största folkrörelser – löpning. Premiär tisdagen den 6 april klockan 21.30 i TV4 Sport.

>Missa inte - Sverige Springer!

Sverige springer. Anders Szalkai och Andreas Odén.

– Just nu upplever vi en löparboom lik den på 80-talet när joggingvågen svepte in över västvärlden. Intresset för löpning blir bara större och större och allt fler har gjort löpningen till en livsstil, den vill vi spegla i Sverige springer, säger Andreas Odén.

I Sverige springer får tittarna konkreta tips och träningsprogram av experten AndersSzalkai, en av Sveriges mest meriterade marathonlöpare. Vad ska man tänka på vid till exempel pulsstyrd träning, långpass- och intervallträning? Det ges också en möjlighet att få hjälp med att träna mot specifika mål, som till exempel Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon.

Varje program innehåller reportage med kända personer och deras relation till löpning, först ut är tvillingsystrarna Jenny och Susanna Kallur.

Programserien gör även en avstickare till Training Camp Algarve i Portugal, för att följa några svenskar som åkt dit för att komma igång med årets löparsäsong.

Sverige springer – premiär tisdagen den 6 april klockan 21.30 i TV4 Sport. Totalt 10 program.