Förra året bestämde jag mig för att beta av etapperna på Sörmlandsleden. Jan-Erik (som idag arrangerar just Sörmlands Ultramaraton) är min guide när vi valt att beta av etapperna. Vi tog en paus under sommaren och ska ta upp detta igen inom kort. Idag kunde jag dock inte hålla mig, utan hängde med Krister på ett 25 kilometer långt pass på delar av etapp 55 – där vi startade vid Tureholms Slott.

Vackert med de små sjöar vi sprang förbi. Foto: privat

Vackert med de små sjöar vi sprang förbi. Foto: privat

Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt än att springa/gå i skogen utan krav på tider, inga tider att passa utan bara vara i naturen. Det blev mycket prat och stundom tysta partier där vi njöt av omgivningarna, löpsteget, vädret och utsikten.

Upp på berg och ner till dalar. Foto: privat

Upp på berg och ner i dalar. Foto: privat

Känner du för att springa eller gå på Sörmlandsleden kan jag varmt rekommendera att bli medlem i Föreningen Sörmlandsleden så får du tillgång till alla kartor. Det finns många olika etapper med olika längd. Gemensamt har de flesta etapper fina utsiktsplatser, fina ställen att stanna och fika vid och många rötter och stenar att kliva över.

Lugnt vid vatten. Foto: privat

Lugnt vid vatten. Foto: privat