Många löparkläder går i svart. Det är inte optimalt när det blir mörkare på kvällarna. Jag gillar färger – främst på skor och försöker piffa till det med snygga, färgglada jackor. En jag använt flitigt på senare tid är den som Fotrallylandslaget blev sponsrade med från Craft. De har många färgglada, smarta och genomtänkta jackor – ta en titt här.

Craft Devotion woman. Foto: craftsporswear.com

Craft Devotion woman. Foto: craftsporswear.com

Givetvis kräver färgglada jackor matchande skor. När jag springer långt i terräng använder jag mina Salomon Fellraiser som turligt nog går att färgmatcha med grönt, gult och rosa. I samlingen löparjackor saknar jag nu en jadegrön…

Salomon Fellraiser terrängskor Foto: privat

Salomon Fellraiser terrängskor. Såhär rena och fina är de inte längre. Foto: privat

När jackan är färgglad går det bra med svarta tights så att jag inte springer omkring och ser ut som en smällkaramell. Är jackan däremot svart, grå eller i någon intetsägande färg går det att skrälla till med mönstrade och kanske färgglada tights. Dessa klickade jag hem på rea från Sportamore – passar snyggt till mina snabba orange Adidas Adizero Adios, den äldre modellen som jag fortfarande inte ids kasta. Kanske en snygg orange tröja skulle matcha till…

Peak Performance. Foto: sportamore.se

Peak Performance. Foto: sportamore.se