Löpning gör underverk för humöret!

Glad Elin efter drygt halva distansen. Foto: privat

Glad Elin efter drygt halva distansen. Foto: privat

Inte kan man tro att denna tjej varit trött, grinig och irriterad bara 9 kilometer innan fotot togs? Den positiva effekten med löpning. Jag läste på Paolo Robertos Instagram någon dag nu i sommar att 4 kilometers löpning framkallar lika mycket senotonin som ett lyckopiller (jag har inte hans ursprungskälla). Hur kan man välja att INTE springa 4 kilometer och bli glad – och samtidigt få en kick-ass-bikini-rumpa som dottern brukar säga?

Det var runt 3,5 kilometer som hennes humör ändrades drastiskt. Efter en sjukt jobbig dag på arbetet som hon startade supertidigt på imorse var irritationen hög. Ibland blir hon också lite nervös när jag säger att vi ska springa längre än en mil, och idag hade jag önskat en sväng runt Brunnsviken, vilket skulle ge dryga 16 kilometer hemifrån, runt och tillbaka. De första kilometrarna innehöll en del svordomar och jobbig andning. Så med ens vände det och hon sa ”Det här var precis vad jag behövde!” och så var hon tillbaka och var min glada, skrattande dotter igen.

Jag är så tacksam att vi kan springa tillsammans och att det är roligt. Uppvärmningen på 3 kan vi låta vara just uppvärmning, för vi fick ihop 17 kilometer varav jag verkligen njöt av hennes samtal och skratt i 14 av dessa.