Jag är mitt uppe i coachandet på Löparlägret på Mornington i Bromma. Jag tar hand om nybörjargruppen och får mer och mer energi ju mer jag hänger med gänget. Att lära ut små tips och knep för att få andra att känna det lättare när de springer är så givande även för mig.

Ett taggat gäng innan fredagspasset. Foto: privat

Ett taggat gäng innan fredagspasset. Foto: privat

Vi startade på fredagkvällen med löpteknik och gick igenom hela kroppens hållning och position. Vi höll till nere på ängen bredvid Lillsjön och blandade teori och praktik. Efter en stund var vi som långa, slanka Kenyaner allihop och sprang två varv runt sjön och övade olika farter, andning och återhämtning. Ena varvet motsols och andra varvet medsols. Jag lyckades springa fel. Bär namnet Mia ”GPS:en Thomsen” med stolthet och vet att lokalsinne inte står på mitt CV.

Idag har vi kört lite mer teknik kring steget och min grupp har fått testa att köra 1-minutsintervaller. 8 stycken där de fick lägga ihop allt de lärt sig om att springa avslappnat, aktivera baksida lår, sätta ner foten strax framför höften, sträcka på sig andas… och ja alla andra femtielva saker vi gått igenom. En minut snabbt. En minut vila. Utanför komfortzonen.

Andning, fart och återhämtning runt Lillsjön. Foto: privat

Andning, fart och återhämtning runt Lillsjön. Foto: privat

Ny energi i kroppen med god lunch och nu är det dags för backteknik. Upp och ner. Sedan får gänget köra antingen massage, core, löpstegsanalys eller vila. Själv ska jag dra iväg på bröllop och vara toastmaster. Tillbaka till hotellet i natt för att vila till morgonens distanslöpning på lägret. Denna helg göra jag bara roliga saker. Win-win.