I mitt arbete ingår en hel del tjänsteresor. Jag reser en del privat också för jag älskar att uppleva nya platser. Det är ju inte så miljövänligt att skumpa runt på flyg kors och tvärs i världen och jag är en dålig miljömänniska ur den synvinkeln. Ett betydligt miljövänligare sätt är att springa till olika ställen…

Klimatkompenserar

Sprang till jobbet. Borde göra det oftare. Det var ju liksom planen redan från början att jag skulle transportlöpa med ryggsäcken så ofta som möjligt, gärna 2-3 gånger i veckan, för att anpassa mig till tyngden. Har det blivit av? Nej. Har jag världens bästa vänner? Ja.

Roxen i shorts och t-shirt transporterar mig till jobbet. Foto: privat

Roxen i shorts och t-shirt transporterar mig till jobbet. Foto: privat

När jag tidigare skrev att jag tappat löpmotivationen var Roxen snabb på att boka upp mig på ett morgonpass. Man kan säga att han skjutsade mig till jobbet i går morse. Vi träffades utanför min port och sprang över St:Eriksplan, via Hagaparken bort mot Ulriksdal. Sedan följde vi vattnet mot Polishögskolan och Silverdal. Avslutningsvis zickzackade vi mellan rökande morgonflanörer på väg till jobbet genom Helenelund ner mot Kista Science Tower som var slutmålet.

I kalendern har jag nu markerat de dagar jag ska springa till jobbet framöver. Just do it.