De flesta rundor jag springer gör jag i anslutning till jobbet eller hemmet. Det blir en hel del turer på 5, 7 eller 10 km runt Kungsholmen och varierade sträckor i Ursvik. Lite transportlöpning här och där till Zinken och ÖIP och vips har jag samlat mina kilometrar.

Långpassfavoriter – Brunnsviken runt

Sista långpasset innan Pyrenéerna. Foto: privat

Sista långpasset innan Pyrenéerna. Foto: privat

I söndags sprang jag och Petra runt Brunnsviken. Det blev ett kortare långpass på 19 km. Brunnsviken är så fantastiskt fint att springa runt och det känns på något sätt lättare att runda en sjö eller en ö. Underlaget varierar mellan grusväg, lite asfalt, skogsväg/stig och är lagom kuperat och trixigt (vid Ålkistan).

När du springer runt Brunnsviken får du först Hagaparken, sedan en tur mot Bergshamra och Bergianska Trädgården. Det är häftigt att springa där med jämna mellanrum och först se hur allt är litet och smått på våren, blomstrar på försommaren, lummar till sig ordentligt mitt på sommaren och hur färgerna ändras på hösten. Som en långfilm. Jag gillar årstider – kanske det är därför jag aldrig tröttnar på att springa runt Brunnsviken.

Vad har du för favoritlångpass?