Jag lever under Joakims piska

”Näe morsan! Nu går du överstyr med dina facebookinlägg”.

Det är lätt att dras med när tävlingsdjävulen sätter sina klor i en. Jag har valt att delta i ”Månadens utmaning” upplagd av Krutgubben Joakim Petterson som driver Actic i Kista. Varje dag får vi som är med tre uppdrag. Själva träningen tycker jag är superenkel eftersom den är en del av mitt liv och jag gillar att testa nya saker. Däremot skruvar jag på mig både en och två gånger när det kommer till utmaningar att lägga upp vissa bilder eller beskrivningar på Sociala medier. Allt från självporträtt till att se ut som en dumsnut. Andra utmaningar kan vara att äta veganskt, tillaga en middag på endast A, B och C, bjuda på en kram eller göra en välgörenhet.

Tvingad? Nej, inte det minsta.

Så tänker jag på förmiddagen ”Idag behöver jag inte ta alla poäng, det räcker med två av tre, jag kan hoppa över att gå omkring i förargelseväckande utstyrsel en timme” Men så kikar jag på poängställningen och ligger tvåa av 58 deltagare. Bortblåst är min ordentlighet och rädslan att framstå som pucko på sociala medier. Istället sätter jag på mig en TJURMÖSSA och står vid tunnelbanan och väntar på min kompis som jag ska promenera med till den gemensamma middagen. Dottern är inte imponerad. Undrar om vi inte kan sträcka oss till att äta Fazer choklad istället för Marabou ikväll…

Tävlingshatten viktigare än nördmössan

Jag lever under Joakims piska

Tjurmössan gav bonuspoäng och delad ledning. Foto: privat

Ja men då får jag väl anses lite löjlig under januari då. Det som räds mig blir jag stark av. Om det läskigaste som finns är att andra ska bestämma över fotona på fejjan några gånger, ja då har jag ett härligt liv. Sen kan det vara nyttigt för barnen att hantera nörderiet. Jag bjuder på det.

Snacka om total närvaro!

I denna utmaning får jag lägga allt vad kontrollbehov och planering åt sidan. Jag behöver tänka kreativt och lösa uppgifterna så smart som möjligt. ”Testa en ny träningsform i 30 min”. Jag kan välja att hoppa över när jag befinner mig på ett hotellrum i Visby, eller så kan jag välja att koppla upp datorn och följa en onlineträning som FLX till exempel. Jag är totalt närvarande varje dag, skjuter inte upp saker och har utmaningen i bakhuvudet från tidig morgon. Ju roligare desto bättre. Och att få ta del av tips om träning, recept och knaserier är den värdefullaste bonusen.

Mina topp 5 tankar kring utmaningen

  1. Jag får vara kreativ och testa nya recept
  2. Jag testar nya träningsformer
  3. Jag släpper mitt kontrollbehov kring planering
  4. Jag får tänka annorlunda och hade som en utmaning att ge alla kollegor positiv feedback en hel dag – vilket lyft på humöret på hela kontoret!
  5. Jag utmanar mig mentalt mer än fysiskt

Jag fick bonus för TJURMÖSSAN och delar nu ledningen med en annan tjej. Tror ni jag ger mig med 10 dagar kvar?