>>Jag ger BodyPump-instruktören Rött kort!

Jag lånar uttryck och bild från en av mina inspirationskällor (utan att fråga först). Men det passar verkligen in på dagens händelse.
Jag blev inspirerad av Nike (läste bloggen) att köra BodyPump, jag har inte riktigt haft tid – men såg att de skulle köra ett 45-minuterspass på lunchen i Kista. Detta brukar innebära att de fokuserar på överkroppen och tar bort för löpare (läs Mia) ”onödiga” utfall. Jag vill ju svarva till triceps, biceps, axlar och bröstmuskler.
Träningsbagen stod redo, jag var redo. Väl på gymet ser jag att det är instruktör ”E” som kör. Jag har kört för henne några gånger och lovat mig själv att aldrig gå dit igen eftersom jag alltid blir irriterad. Men -fin människa som jag är, ger jag henne en ny chans.
Det börjar bra: ”Hej alla, detta är ett 45-minuterspass där jag tar bort arm-låtarna och fokuserar på benen”. Skit. Det var bara att hänga med. Det går ju att strama till sig till rygg- och bröstövningarna tänkte jag.
Sen började passet. Hon hade alldeles för låg musik (har bett förut att höja -men icke-sa-nicke), hon babblar oavbrutet utan att varken ge instruktioner, korrigera eller inspirera.
…dessutom juckar hon när hon kör benböj. Det går fetbort. Alla instruktörer jag haft tidigare säger – Undvik att jucka fram underlivet – se till att alltid ha liten böjning i knäna…
Eftersom jag knappt hörde musiken var jag tvungen att kolla på henne för att kunna hålla takten, så jag led mig genom hennes juckande.
Resten av passet segade på likadant. Flera stycken i lokalen gjorde totalt fel rörelser – hon ser, men säger inget, hjälper inte till, visar inte.
Nej – hon får rött kort och uvisning.
Ge mig BP-instruktörer som Julie – peppande, duktig tekniker, Marie- fantastisk på att hjälpa en att hitta rätt teknik, Nic – vars svällande muskler visar vilken muskel som arbetar, eller alla glada, inspirerande, motiverande instruktörerna på Kungsholmen.
Dagens behållning: Fokuserade på axlar, rygg, bröst och mage – mycket vikter. Kändes bra.
Vad lärde jag mig av händelsen?:
1. Jag ska inte bli irriterad på andra – de får vara som de är.
2. Jag skiter i 1:an och ger fan i att gå på hennes klasser i fortsättningen (jag betalar ju en nätt summa för att få bra träning per månad)
Upptäckter: Dags att fixa gym-brow och göra något åt den vintervita kostymen