>Lite svettdoft har väl ingen dött av!

>Hur ofta tvättar du dina träningskläder?
Eftersom både jag och sonen tränar en del, det kan bli upp till en 9 pass var per vecka, så blir det en hel del tvätt. Nu har jag turen att ha en egen tvättmaskin och den går varm hemma – hade inte grejat det med att vara beroende av att boka tvättsuga. För jag har faktiskt inte 9 uppsättningar av allt. Och jag har ännu inte hittat en sponsor att utöka mitt antal (4) tränings-BH:ar som kostar 600 kronor styck.

Allt tvättande sliter dock på kläderna. Och dyrt som satan är det med tvättmedlet-av-det-fina-märket som jag använder. Därför har jag gjort en liten tvätta-träningskläder-regel!

* Löparkläder som det kutas under milen i, kan användas 2 gånger.
* Löparbrallor går att använda 3 gånger innan tvätt.
* Återhämtningsjoggarkläder kan änvändas igen.
* NMT-kläder tvättas alltid efter användning (träsktroll – nej tack!).
* Det är helt okej att tvätta träningskläder med tvättmedel som någon döpt till ”Lina” för det är billigt.
* Använder inte sköjlmedel på funktionsmaterial för det försämrar förmågan.

Om man snabbt hänger upp kläderna efter användning så de får luft-torka så slipper man den värsta sunkdoften som de får i en påse eller i en väska.

Hur ofta tvättar du dina träningskläder? Har du egen maskin eller är det tvättstuga som gäller?