>…en försökskanin.

Min personliga tränare har mig som försökskanin. Egentligen har han redan tränat oss ett tag i klubben, men nu har han tillsammans med mig utformat ett schema som ska få mig att nå mina mål nästa år. Jag tror att det är första gången han har fått forma ett schema med följande mål (därav försökskaninen):

Mål 1: Skövde 6-timmars i mars: 6,2 mil
Mål 2: Täby Extreme Challenge 100 miles (16,1 mil)i april: 24 timmar
Mål 3: Överleva GAX Trans Scania 24,6 mil: ta mig i mål

Det här är min tränare:

>Jag är en kanin!Ken

Så här ser mitt träningsschema ut:

Vecka 42 – 47: Grundträning och styrka. Uppbyggnad av muskler och uthållighetsträning. Med hjälp av övningar från min naprapat ska jag stärka mitt knä och min högra sätesmuskel och hamstring (det är bara höger Barbie-ben som blivit lite snett påskruvat och trilskas).

Från och med vecka 48 ligger fokus på att få upp farten. Detta har delats in i 3-veckorscykler där det går från lugn vecka till medelvecka till intensiv vecka. Var tredje vecka kommer alltså att vara stentuff. Jag kan räkna med att min coach piskar mig och håller koll på vad jag gör. Med jämna mellanrum kan han slänga in mig på 10 kilometerstävlingar för att se om jag ligger rätt fartmässigt. Läskigt eftersom jag är uppvärmd först efter 8 km.

Nästa år ska bli mitt år. Och JA, 3:39:xx på marathon kvartsår som mål under 2010.
***************************************