Ack du sköna känsla! Av att längta till nästa träningspass och känna sån stark lust. Hur kroppen svarar på styrketräning och hur roligt det faktiskt är att snöra på sig skorna och gå ut och springa. Att låta endorfinerna spruta efter tung styrka och känna mattheten i kroppen och leendet på läpparna. Att ha en fläta som det rinner svett om. Att känna känslan.

"I feel the flow"
Foto: Hans Berggren

Jag är i det flytet nu.

Och jag vill behålla det.

Till min hjälp har jag tagit en PT som har fixat ett träningsupplägg med både styrka och löpning så att jag bibehåller lusten att träna och styrkan att hålla mig skadefri. Målet är helt klart att stå stark och redo på startlinjen till Olympian Race i maj. Samtidigt ser jag över min kost och justerar den så att jag optimerar träning och intag. 3 månader rullar programmet. 14 veckor återstår till tävlingen.

”Men du som är utbildad tränare, klarar inte du det själv?”

Bagarens barn osv. Jovisst vet jag hur jag ska göra, men jag ser inte helheten hos mig själv objektivt. Och jag är så taggad på att få råd och tips som bibehåller min motivation.