Idag är dagen fylld med telefonmöten. De avlöser varandra med några minuters mellanrun och lunchen får ätas i ett av mötena. Eftersom jag ska iväg på bokreleaseparty för Petra Månströms boksläpp ikväll och därmed är upptagen så vill jag få till en runda nu på dagen.

Problemet: Avlösande telefonmöten hela dagen

Lösningen

Lösningen blev att hitta det mötet jag inte behövde ha datorn med mig i, och det fanns 30 minuter efter tillgängliga för snabbdusch och återkomst till kontoret. Jag hittade ett möte mitt på dagen då jag behövde vara online de första 45 minutrarna med laptopen, sedan sätta min telefon på mute – byta om – och fortsätta lyssna in på mötet ombytt…

Lämnar först datorn, sedan Kista Science Tower och fortsätter mötet i skogen. Foto: privat

Lämnar först datorn, sedan Kista Science Tower och fortsätter mötet i skogen. Foto: privat

…och löpandes. De resterade 45 minutrarna hade jag mötet i öronen och fokuserade på det som sades. Benen och kroppen hittade själv vägen ut ur Kista Science Park, in i Ursviksskogen och sprang på kända stigar och spår. Mitt fulla fokus var kvar i mötet och jag saktade in och svarade på de frågor jag fick och ställde mina egna utan att flåsa allt för mycket.

I don’t always do business sitting on my ass.

Är det ett dåligt pass bara för att jag inte sprang skiten ur mig? Nej. Det var fina xx kilometer som gjorde mig piggare och fräschare resten av dagen och jag fick några fler kilometer till träningsdagboken.

Har jag sagt att jag älskar mitt jobb?