Hur många gånger kan jag göra comeback?

Jag, Sussi och Rille i Kronis en tidig morgon i september. Foto: privat

Rille har tydligen gjort comeback på NMT tre gånger samma år. Jag har haft ett uppehåll på nästan 15 månader. Trots detta har jag många mornar tränat med mina NMT-kompisar, fast i mindre skala i Kronobergsparken – 200 meter från där jag bor – lätt som en plätt. Lite skön tabata, ett ABSolutionpass eller APT som är SATS onlineträningsform av rörlighet och styrka med kettlebell. Det svider dödsskönt i benen vill jag lova. 30 minuter, sedan hem och duscha och äta frukost.

Hursomhelst.

Jag fick ett ryck att köra NMT – Nordic Military Training i fredags och det var precis så uppiggande och roligt som jag minns det. Att gå upp tidigt är inte problemet egentligen, det är att skapa rutinen.

På plats som instruktör var Jonas Gustrin, en duktig naprapat och ledare, där vi fick köra uppvärmning, backintervaller, 100 situps, 100 armhävningar och 100 upphopp. Det sjuka är att jag bara gör. Tänker inte efter. Och 7:30 har jag redan tränat 75 minuter. Varenda gång jag kör tänker jag ”Hur kommer det sig att jag haft uppehåll från detta roliga?”