>Det är så mycket roligare när de jagar mig!

Ibland är jag lite kaxig. Eller rättare sagt – Jag sticker ut hakan rätt ofta. Jag gillar att utmana folk och att bli utmanad. Jag gillar att förlora men älskar att vinna. Eller tvärtom. Jag gillar nämligen när andra människor lyckas också. Är det dessutom i en fight mot mig och han eller hon är en värdig vinnare – My pleasure!

Nu kanske jag stack ut hakan lite för tidigt. Efter att ha sprungit 7-8 mil på 4 dagar i Monte Gordo skickade jag ett mail till TSM-ledar-Pertti som springer mer än 25 mil i månaden och förmodligen alltid ligger på Top 3-listan på jogg.se (Kommuntoppen). Den 4 mars låg jag 4 mil före och frågade lite försynt ”Hur ligger du till på Kommuntoppen?”. Där började fighten.

Efter att ha sprungit 15 mil i Monte Gordo kände jag mig rätt trygg. Visst springer Pertti mycket, men jag hade ju Skövde 6-timmars att knarka lite kilometer på. Jag har konstant legat 4-6 mil före Pertti den här månaden, men nu är läget annorlunda. När jag har tagit vilodag har Pertti bränt av 15 km. Gulp. Det här är den enda månaden jag kommer att kunna få in så mycket löpning och ha en möjlighet att ta topplaceringen på listan. Ville göra en kul grej av det. Ville liksom vinna. Så här är läget den 24 mars:

>Jag tänker inte jaga karlar

Igår på IF Linnéaträningen körde vi intervaller över Årstabron, när jag kutat 2 och är inne på min tredje ser jag en bekant ryggtavla – Pertti! ”Hehe! Jag har precis sprungit 15km och tänkte kolla hur du sköter dig” säger han. Min uppvärmning på 3,5 km var ju inte direkt i närheten. Jag bestämmer mig för att springa hem från träningen som nerjogg – hade med mig Evelina som skall testa mina Asics Noosa – vi kutade med hennes stora väska på ryggen. Tror ni Pertti tog bussen hem? Nej – han kutade med oss såklart. När han lämnade oss vid Flemminggatan hojtade han ”Var beredd att kolla in antal kilometer vid 23-snåret den 31 mars – Lycka till!”
Nu gäller det att behålla försprånget så jag slipper jaga – för visst är det roligare att bli jagad?
***********************************************************