Kan inte tänka mig en bättre födelsedagspresent än att få ett presentkort på tre coachade löppass! Så tänkte nog Anders när han öppnade sin present från fru Kristina. Nu visade det sig att det var jag som var coachen och Anders var den som skulle springa. Hehe. Såklart att själva födelsedagen blev skoj med träning för hela familjen, och nu i helgen var det dags för ett individuellt pass. Vi sågs i Tantolunden på Södermalm och värmde upp och tog oss bort mot lilla sjön Trekanten. Där fick Anders smaka på mjölksyra i stora doser!

Kombinationsintervaller

Seg backe bredvid sjön Trekanten. Foto: privat

Kombinationsintervaller

2×15 sekunder backe

2x 30 sekunder backe

2×45 sekunder backe

1×1700 meter tröskelfart runt sjön.

Vila några minuter och sedan på’t igen. Låter inte så svårt, men just att kombinera korta, intensiva intervaller för att sedan få springa i tröskelfart (några sekunder långsammare per kilometer än tävlingsfart på milen, eller i icke talbar fart) med mjölksyra i musklerna en längre distans är sjukt jobbigt både att utföra och att jobba mentalt med. Bästa träningen för syrupptagning och att bygga pannben.

Efter passet varvade vi ner och promenerade till slut. Det är ett sjukt jobbigt pass men det känns så skönt efter att ha gjort det! Testa själv!