Efter riktigt stora utmaningar har jag svårt att få tillbaka rutinen till löpning. Människor runt mig tror automatiskt att jag springer 10-20 km per dag (vilket jag inte, eller aldrig har gjort). För att få tillbaka flytet brukar jag boka in träning med vänner, för då ställer jag sällan in.

När latmasken biter tag i en

Istället för bil. Istället för baciller på tunnelbanan. I skor – på väg hem. Foto: Daniel Gual

Men denna vecka har mina morgonträningspolare blivit sjuka. Själv startade JAG med att avböja en klockan-5:50-träning för att jag behövde sova. Sedan blev både tisdag och torsdagsmorgonens joggar avbokade på grund av onda halsar. Jag sov. Inte sprang jag själv. Latmasken mådde bra i den varma sängen. Men den var lite liten idag den där latmasken så jag packade ner träningskläder och ska springa hem. Inte tänka efter. Jobba klart. Byta om. Springa hem. Få frisk luft. Duscha. Promenera till kompisarna som jag ska ha tjejhäng med ikväll. För hem måste jag ta mig.