Det snackas en hel del om hur viktigt det är med antioxidanter, men ibland förvånas vi över mängden vi måste få i oss för att de ska ge effekt. Hursomhelst kan det inte vara dåligt att få i sig bra saker, dessutom är det vackert med antioxidanter för de innehåller massor av färg! Välj färgglatt så väljer du rätt!

Mumsig chevreostsallad

Gigantiska blåbär är en fräsch smaksättare till denna sallad. Foto: privat

Gigantiska blåbär är en fräsch smaksättare till denna sallad. Foto: privat

Denna passar superbra till kött.

  • 100 gram blandad spenatsallad
  • 10 pärl-/cocktailtomater delade i halvor
  • 125 gram amerikanska blåbär
  • 150 gram chevréost smulad
  • granatäppelkärnor
  • 20 pecannötter
  • En klick agavesirap eller honung
  • citronolivolja att ringla över
  • rostade, saltade solroskärnor

Värm en panna och släng i pecannötterna. Hetta upp dem och sänk värmen. Ringla över agavesirapen/honungen och karamellisera nötterna snabbt. Häll upp på ett fat för att svalna.

Lägg ett salladstäcke på ett fat och garnera med tomater. Ringla citronolivolja över. Smula över osten och strö över blåbär och solroskärnor. Toppa med pecannötterna och granatäppelkärnor.

Salladen innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer. Dessutom är den ljuvligt god!