Vackra Ursvik när solen gått ner. Foto: privat

Vackra Ursvik när solen gått ner. Foto: privat

Vid 16-tiden tassade jag iväg genom Ursvik bort mot Sundbyberg och SATS Tuletorget. Jag hade bjudit med min son Alex men han var nog skraj sedan vi boxades sist, så jag raggade upp ett nytt barn att slå hittade en ung tjej som jag teamade upp med. 🙂

En timmes boxning i cirkelträning

Luftar vantarna lite. Foto: privat

Luftar vantarna lite. Foto: privat

Jag får alltid äta upp när jag säger att passet var lugnt – då brukar jag nämligen vakna upp med ännu mer träningsvärk än vad som är brukligt. Därför säger jag inte att det var ett lugnt pass. Däremot känner jag mig grymt stark för tillfället. Jag är mitt inne i en tuff träningsperiod mängdmässigt som har sin kulmen nästa helg. Sedan ska jag tagga ner lite inför nästa tuffa period. Jag joggade från kontoret 7 km i nysnö och vackert landskap. Körde en timmes boxning och kände mig fortfarande pigg.

Boxning på gym kan variera sig sjukt mycket, oftast går det att ta ut sig totalt i övningarna, men är det en instruktör som står och pratar för mycket mellan seten blir det inte lika jobbigt. Här var det inget snack mellan stationerna. 45 sekunder arbete 10 sekunder vila, sen var det den andra personens tur. 30 sekunder mellan stationerna hade vi på oss att kränga av oss handskar, ta upp stor mits för sparkar eller hopprep.

Hopprep ja.

Jag snärtade mig själv på armen 4 gånger av 5 hopp… så jag lät bli att snurra hopprepet och skugghoppade istället. Bra för vaderna men handlederna fick inte jobba som det var meningen.

Sparringpartner

Lina har redan anammat Fighting Face. Foto: privat

Lina har redan anammat Fighting Face. Foto: privat

Som sagt så teamade jag upp med Lina. Det var första gången hon testade boxning så jag gav lite tips. Det var roligt och hon var stark. Framförallt var vi synkade i burpees med klapp och malde på och utmanade oss. Det är tufft att gå själv till en ny träningsform, jag vet många som inte skulle testa utan att ha en kompis med sig. Imorgon kommer Lina ha träningsvärk men hon verkade tycka att det var skitkul så förmodligen blir det fler gånger.

Kanske jag skulle göra det till en varannanfredagsfysgrej! Att jogga halvvägs hem, boxa arbetsveckan ur mig och sedan springa eller ta tunnelbanan resten. En riktig angenäm tanke. Och det är inte bara Lina som kommer ha träningsvärk imorgon. Jag med.