Ibland känner jag mig så liten.

Teskedsgumman? Foto: privat

Teskedsgumman? Foto: privat

Det blir extra tydligt när jag är ute och reser. Det finns så många platser att se, så många outforskade ställen. Jag växer och samlar ny kunskap vid varje resa, även om det är till en liten ort i Sverige eller om det är att traska omkring på världens största flygplats i Chicago. Vad liten jag är och vad mycket jag hinner uppleva. Eftersom jag inte kan vara på alla platser i världen, eller uppleva olika händelser så samlar jag på folks historier. Jag är frågvis och kanske ibland närgången. Folk behöver inte svara, men många delar med sig glatt, vilket jag uppskattar. Taxichauffören i Raleigh hade en lång utläggning om området, kriminalitet, om att aldrig ha varit utanför USA, hiking i bergen, utbildning, jobb och pensionstankar. På 40 minuter kom jag in på livet på en människa jag aldrig träffat och aldrig kommer att se igen. Han frågade en massa tillbaka och sa att hans stora passion var geografi. Han visste precis var Sverige låg och vilka länder som hörde till Norden. Jag fick en glimt av verkligheten.

På Chicagos flygplats. Foto: privat

På Chicagos flygplats. Foto: privat