Tack alla fina läsare för era kommentarer här, på Facebook, på jogg.se och via mail. Ni är så kloka.

Den Gode

Jag brukar säga att jag är en Evighetsmaskin. Mest handlar det om att allt ska balansera – det fysiska, det mentala, känslorna och allt däromkring. En maskin är jag långt ifrån – jag är människa, och det känns extra fint att ni uppskattar min mänsklighet och att jag får dela med mig av känslorna. Ni läsare och bloggen har hjälpt mig att ta fram den gode ur detta.

Den onde

Det är okej med känslor. Att låta sig känna känslor – dåliga som bra – det berikar livet. Att bara förtränga jobbiga situationer, ignorera dem och stryka över med positiv inställning och klämcheckhet kommer bara att bita en tillbaka i rumpan senare. Den onde ska tas om hand, bearbetas, accepteras och läggas åt sidan. Sedan får den lilla ängeln på axeln större plats igen.

Jag är den fulaste i världen

Jag är aldrig så ful som de två första veckorna efter långa lopp. Min kropp SER värre ut än vad som känns. Vid så pass långa lopp sätter man fart på varenda del i systemet och slaggprodukterna vill ut. Kroppen vet inte om den ska lagra/spara energi för att den där galna personen kan ju få för sig att börja springa igen vilken minut som helst. Kroppen är uppochnedvänd – i alla fall min. Jag är svullen och har stora påsar under ögonen av sömnbristen. Plufsig i ansiktet och cementben. När all slagg ska ut kommer små finnar och utslag. Solbrännemärken kan komma från linnen och t-shirts. Håret är torrt och behöver snyggas till med hårinpackning. Svullnaden gör att jag inte kommer i mina vanliga kläder – jag ser gravid ut och min bröst får inte plats i bh’n.

En vecka efter loppet känner jag mig inte hemma i min kropp. Det tar ytterligare en vecka att få ut vätskan. Här på min brors bröllop. Min son Alex, jag, dotter Elin och svärson Adam. Foto: privat

En vecka efter loppet känner jag mig inte hemma i min kropp. Det tar ytterligare en vecka att få ut vätskan. Här på min brors bröllop. Min son Alex, jag, dotter Elin och svärson Adam. Foto: privat

Men vips två veckor senare ser kroppen ut som vanligt igen. Jag känner mig normal och balanserad och kan tas med i möblerade rum och till sofistikerade tillställningar. Gravidmagen är borta, lökarna normala och jag är åter tillgänglig på singelmarknaden 😉