>Men när det gäller löpardojjor känner jag mig alltid lurad.

Jag vill springa i dem några veckor för att veta att jag valt rätt. Jag vill se om färgerna kan matchas med mina ”gamla” löparkläder eller om jag måste köpa lite nytt. Jag vill att skorna ska hoppa ner från hyllan och säga – ”Jag är rätt – välj mig, du kommer bli snabb som vinden!”

Jag har kört Asics 2130 med smal läst. De har varit grymt bra men slitits i fodret på hälen, de börjar gå ”maskor” vid tårna och de är allmänt slitna. Jag behövar en grundsko. Jag åkte till Löplabbet vid Råsundastadion och sa ”Överraska mig” för jag vill inte ha likadana 2130 som förut för den nya modellen har samma färgsättning som den gamla :-(.

Är färgen viktig? Eller ska skon vara bra? Är märket viktigt? Ja. Ja och Ja. Jag provade Mizuno -skräp: skulle inte hålla för ultraMia. Testade Asics 1130: tunga och tråkiga – been there done that. De slängde på mig ett par fantastiskt snygga, rosa Adidas men jag hade för smal fot. Fick på mig ett par Asics Gel Kayano och ville inte ta av mig dem. Gelkudden går hela vägen fram till tårna och foten suckar njutningsfullt när den landar i skon.

Således sitter jag med ett par herrskor på mig som är relativt tunga men som är så sköna så det går inte att beskriva. Jag har dem på öppet köp och velar. Jag har nämligen fått för mig att det är den gamla modellen jag sitter och njuter av – alltså gamla skor, ska inte de nya vara i guld? Eller är det bara tjejmodellen? Jag har febrilt sökt på hemsidor för att hitta svar men finner inget. Jag vill inte bli lurad på artonhundra kronor för skor som är gamla, även om jag hinner slita ut dem på 4 månader.

Någon som vet: Är det gamla uttorkade gelkuddar jag köpt på mig? >Jag älskar att köpa skor.