Inte undra på att många amerikaner är stora. Jag var och handlade på en affär som rakt igenom hade ”Organic food”. Allt ekologiskt, mycket fairtrade och det mesta snyggt upplagt. Dyrt ja, men jag betalar gärna för bra produkter.

Bra produkter?

Vi valde att äta frukost hemma i lägenheten vi hade hyrt och tog bara Big American Breakfast ute 2 gånger. Jag ville ha min egen havregrynsgröt och Elin ville ha yoghurt och flingor. Båda älskar frukt och bär. Vi shoppade loss i den ekologiska butiken.

 

Massor av socker i. Natural och organic betyder inte alltid nyttigt. Foto: privat

Massor av socker i. Natural och organic betyder inte alltid nyttigt. Foto: privat

Vi kollade inte innehållsförteckningen på det vi köpte. Frukt, grönsaker och naturella nötter var ju inga problem, men när vi kom till flingor och annat smått och gott plockade vi bara på oss och fick sedan en chock när vi skulle äta. Flingor, kokosflingor och müsli hade så mycket socker att tungan nästan krullade sig! Vid en närmare koll på innehållsförteckningen var ingrediens nummer två ”organic cane sugar” och i müslin både ”Brown rice syrup” och ”dried organic cane sugar”.

Jag hittade senare bättre butiker med bättre utbud, men den första butiken verkligen lockade mig med vackert upplagda frukt och grönsaker.

Blä. Så onödigt.

Glad på ett sätt att vara hemma till mina ”rena” smaker utan socker.