Just nu pågår ett världsrekordförsök i 48-timmarslöpning på löpband. Min vän Kristina Paltén är tjejen som står på bandet. Gymet hon springer på ligger 5 minuters promenad från mitt kontor, så när ett möte blev framskjutet 1 timme passade jag på att kika förbi och heja på!

I mitten ser vi Kristina berätta något för mig. I gul tröja Guillermo och närmast kameran Anders som håller löpsällskap. Foto: privat

I mitten ser vi Kristina berätta något för mig. I gul tröja Guillermo och närmast kameran Anders som håller löpsällskap. Foto: privat

Hon hade då sprungit 27 timmar och nästan 210 kilometer. Målet är en bit över 300 kilometer.

På plats finns även domare som registrerar distans, tid och håller koll på de kalibrerade löpbanden. Imorgon klockan 12:00 får vi veta hur det har gått. Om ni inte kan hålla er – eller vill peppa henne går det bra att tagga hälsningar på #WR48H eller varför inte kika in på Actic Gym i Kista nu i natt och ropa med i supporterkören!

Jag kommer inte kunna hålla mig från att peppa i alla fall! Jag vet hur det kan vara när dipparna kommer och peppen behövs som bäst.