En del av gänget som korsat öknen. Foto: privat

En del av gänget som korsat öknen. Foto: privat

Nämen!

Är det inte löpläger vi är på? De tidigare inläggen har visat cykel och simning. Här får det bli skärpning.

Det fantastiska vädret med sol och värme gör löpningen lite långsam för mig. Det är helt okej, för jag fyller på löparsjälen med vyer och boost inför den långa kalla joggsäsongen hemma.

Vi har hunnit med att springa en masse!

Måndag 2 november

Sightseeing i närområdet – 9 km. En lätt jogg som visar var restaurangerna, hotellet, gymet och lägenheterna ligger i förhållande till varandra. Vi svängde upp på bakom hotellet där det finns löprundor i terrängen och kollade in resorten utifrån.

Tisdag 3 november

Morgonjogg – 8,6 km – en relativt flack runda i terrängen före frukost då det fortfarande var rätt svalt och molnigt. Lugnt skönt snacketempo för att lära känna deltagarna lite.

Eftermiddagsjogg till grannbyn – 12,65 km. Bredvid resorten ligger en by/stad som heter Tuineje. Tar man sig över bergen får man till en fin runda med stigningar, utsikter och mycket mjölksyra. Tillsammans klättrade vi upp, försökte släppa på utför i den mån terrängen fungerade och sprang sedan ned till den lilla staden och drack vatten innan vi vände tillbaka.

Onsdag 4 november

Johan Steene hälsar världen. Foto: privat

Johan Steene hälsar världen. Foto: privat

Tidig morgonjogg upp till fyren för att se soluppgången – totalt 14 km. Att tassa upp vid 6-tiden ger en mörk löpning. Den första sträckan lutar svagt uppför, men detta tilltar senare och det blir brantare och brantare. Vi var några som promenerade långa sträckor för att kroppen inte riktigt var vaken och solen skulle inte gå upp förrän 07:03. Väl där uppe var det värt att kliva upp tidigt. Vi pustade ut och väntade på att solen skulle orka sig upp över horisonten. Jag hade med mig finkameran och fotade de som ville.

Torsdag 5 november

Det långa passet – 55 km från Tetir ner tillbaka till Playitas. Härligt, jobbigt och pannbensbyggande.

Fredag 6 november

Morgonjogg – Före frukostjogg i 45 minuter.

Eftermiddagslöpning med styrka – 5 km. 90 minuters träning totalt där vi testade att springa och blunda, springa barfota, köra spänsthopp uppför, lära oss springa snabbt utför – och balansera.

Lördag 7 november

Ulrika Allansson springer genom öknen. Foto: privat

Ulrika Allansson springer genom öknen. Foto: privat

Ökenlöpning – 15-30 km. Här får deltagarna välja fritt vilken distans de vill springa. Vi har uppsamlingsplatser och du väljer själv om du vill ha sällskap eller vara för dig själv. Även här har jag finkameran med och fotar de som vill ha bilder. Det är så offantligt coolt att få springa i en öken, så långt ifrån vårt svenska landskap man kan komma. Denna gång var det bara enstaka molntussar på himlen, inga som gav skugga men en svag bris svalkade. Jag, Ulrika och Johan samlade ihop 15 kilomteter innan vi var nöjda och var tillbaka vid caféet där vi skulle samlas. Kaffesuget gjorde sig påmint och det var härligt att få sitta ner och vila med en kopp (och kopiösa mängder vatten).

Söndag

Morgonjogg – 8,5 km. Varmt, vindstilla och alldeles galet torrt. En tur runt ett av de närliggande bergen/kullarna gjorde att svetten rann och vätskan jag druckit innan dunstade snabbare än jag räknat med. Längtade efter kall dricka och fick slita lite på slutet. Johan spelade musik de sista kilometrarna vilket fick upp farten på oss alla. Vi stannade vid Ramblan och pustade ut innan det var dags för vila (jag skulle simma)

Solnedgångsjogg – lika vackert som att se solen gå upp och dagen gry, är det att få sitta på en bergstopp och se den gå ner och tacka för dagen. En lugn och harmonisk upplevelse utan stress, väntandes på naturens och dygnets gång. Om en stund springer vi iväg på denna tur.