…utropar Rune. Jag tror inte att han menar att mitt sällskap är tråkigt och torrt som fnöske, för klangen i hans röst är mer likt ett barn på julafton. Vi har hittat öken. Under vår rundkörning har vi sett många roliga och annorlunda (mot Svenska mått mätta) underlag. Vulkangrus och sten, öken och grusvägar av svart stoff.

 

Rune i öknen. Foto: privat

Rune i öknen. Foto: privat

Det är fint att få uppleva så mycket nytt och landa i det på en och samma gång. Vi hade kunnat rekognoscerat hela ön idag om inte mitt vanliga jobb kallade. Jag måste säga att Apollo verkligen har hittat en pärla i denna ö. Att ha tillgång till så mycket exotiskt och nästan noll grönska är gott för alla sinnen. Yin och Yang – balans till vårt trädrika land i Norden, kontrast till våra bördiga fält och gröna ängar.

När man kommer till en Sport resort på det här sättet är allt tillgängligt inom räckhåll egentligen. Just nu är det fullbokat och Resorten är uppdelad i två delar, en för hotellgäster och en med lägenhetshotell. Mitt emellan dessa komplex finns sportcentret med en OS-bassäng. Här finns tennisbanor, stort gym, beach volleyboll, gruppträningar, barnpassning och vattenrutschbanor, fotbollsplaner, handbollplaner, löparspår med start från resorten och cykelvägar. Och säkert en miljon träningsmöjligheter till. Här är svenskar, danskar, finnar, norrmän och tyskar. Här är triathleter, folk från Topphälsa, familjer, simmare, cyklister, tennisspelar, penisonärer och löpare.

Det ska vara ett gäng med temat ”Rocky Balboa week” här samtidigt som oss och de tränar boxning tre gånger om dagen i olika miljöer. Springer upp i de branta bergen och boxas och springer hem. Vilken genialisk idé. Jag såg dock att de var riktigt duktiga på att ta för sig av matbuffén, kanske kan ultragänget mäta sig i matmängd när hela gruppen imorgon är samlad. Vi är ju kända för vårt enorma matintag. Och för vår fina gemenskap – inte för att vara torra och tråkiga som en öken.