>I did it! Tillsammans med Tene och Miranda delar jag titel Drottningen af Kungsholmen efter att ha erövrat alla gator. En Konung kröntes givetvis – Bernt! Den enda manliga löparen som grejade alla 71,28 kilometer!>Drottningen af Kungsholmen har landat
”Alltså – för att snart bli 40 är du fett grym!” utbrister sonens polare David när jag kommer hem. Och det är precis vad jag känner mig nu. Nördigt grym. Och totalt fräsh i benen. Inte ont någonstans – förutom i hjärtat som svämmar över!

>Drottningen af Kungsholmen har landat

Det hela började med en smärre chock när jag och Bernt kom upp till samlingsplatsen där jag förväntade mig en 4-5 löpare. Såg först Kalle, sedan Tene – och fler anslöt – vi blev 15… Då kom Masse upp från Tunnelbanan och berättade att det stod säkert 15 till där nere och väntade. 30 (trettio!) löpare satte av mot Kungsholms Strand för att ringa in det som vi skulle lägga för våra fötter under dagen – ön Kungsholmen.

>Drottningen af Kungsholmen har landat>Drottningen af Kungsholmen har landat

Efter inringningen var vi tillbaka vid samlingsplatsen och fler löpare anslöt. Nu började erövringarna av gatorna. Fantastiske Bernt hade gjort ett körschema som vi följde… och det blev nästan alla gator på Kungsholmen (ser på bilden att vi missat lite smått – men de springer jag imorgon kväll – rätt ska vara rätt!).

>Drottningen af Kungsholmen har landat
Snittpulsen för dagens insats ligger på låga 134 slag per minut. Detta gäller inte distansen 12-32 km då den låg ofantligt högre på grund av att jag hade det vackraste jag sett i löpartajts framför mig – en tokvacker triathlet från Väsby som gästsprang en bit.

Vid 14:30 tog vi lunchpaus och åt kinamat – det kan jag rekommendera för ultraturer – maten gick lätt att smälta (inte alls som hamburgarna ultralöpare brukar peta i sig). Nästa riktiga paus blev efter 65 kilometer då Miranda behövde kaffe. Jag hällde i mig en blåbär/hallonsmoothie från Brämhults.

Tjipptjillevipp så var löprundan över och 71,28 kilometer är registrerade på jogg.se.

P.S Vill höja min rosa toppluva för Henrik, Miranda och Alex som tog distansrekord och blev ultralöpare idag. Alex hoppade vid 50 km, Henrik drog till med 60 km och Miranda skuttade med hela vägen. Starkt!