Ögat visar själen och hjärtat. Foto: privat

Ögat visar själen och hjärtat. Foto: privat

Stanna upp

Vara ensam. Landa. Känna efter, låta alla känslor samlas i ett virrvarr. Plocka upp en tanke, kolla om den är sann eller bara en tanke. Vrid på den. Acceptera och lägg undan om den är riktig. Gråt en skvätt om känslan är för stark. Är tanken en dum tanke, säg ”hej” och låt den passera. Passera utan att suga energi. Ta sig tiden. Ta mig tiden. Vara ensam. Landa.

Tanka energi

Äta näringsrik frukost. Vara snäll mot min kropp. Snöra på mig skorna och fläta håret. Bryta mönster och gå in i mig själv. Poppa in lurarna i öronen och lyssna på Håkan Hellström i 9 kilometer. Transportera mig mot en fin vän och mer energi. Låta benen springa av sig självt. I egen takt. Låta svetten rinna längs med halsen, kika mot solen och glädjas åt årstiden. Springa ytterligare 7 kilometer med vän, prata om prestationer, känslor, mat och upplevelser.

Landa i nuet

Vara glad och glädjas åt nuet. Titta bakåt och lära. Titta framåt och hoppas. Gråta en skvätt över grusade drömmar, över det som inte blev. Förundras och längta åt nya saker som istället får ta plats. Landa i nuet. Inte fly. Det gör ont en liten stund, men det går över.

Tanka mer energi

Duscha lyxigt, hårinpacka sommarrufset, dofta gott, smörja löpartröjsbrända armar, fixa fint hemma och äta middag med ännu en fin vän. Prata viktigheter. Låta skiten komma upp. Erkänna litenheten, bekräfta storheten. Öppna dörrar, prata drömmar. Tanka mer energi för att kunna landa igen när det behövs. Landa och plocka fram det som inte ska tryckas undan. Jag bestämmer över tanken. Tanken styr känslan. En liten bit i taget. Vänner är fina. Tacksamheten stor.

Vila och återhämtning

Sova tidigt. Sova länge. Åtta timmar utan avbrott. Vakna till en ny dag – en ny vecka – med samma möjligheter som alltid. Jag har huvudrollen i mitt liv.