Igår morse var det dags igen. NMT 06:15 och diverse övningar. Med den ultimata förnedringsbilden färskt i minnet tänkte jag att ”nu nedrar anåda ska det bli armhävningar som jag inte behöver skämmas över”. Givetvis blev det materialförflytt (bår, dunkar med vätska) med övningar emellan. Däribland 50 armhävningar. Till att börja med.

Jag gjorde faktiskt mina på knä för att få ner bröstet i marken. Fokuserade på att ha en rak, fin hållning (främst ifall någon skulle fotografera) och att känna efter ordentligt istället för att bara gunga upp och ner (som sonen hävdar att jag gör ibland).

Ja – styrka är en färskvara

Jag kunde faktiskt göra riktigt bra armhävningar när jag började med NMT för 8-9 år sedan. Men gör man ett uppehåll på 1-2 år så märks det. Tydligt. Löpning och att samla kilometer har stått i fokus, men nu har jag hittat tillbaka till det roliga i militärträningen. Och armhävningar är en basgrej som bara ska funka.

Dagens pass i två lag – Jag i vinnarlaget (förstås!)

Upplägget: 50 armhävningar per person. Ta båren och dunkarna – transportera runt ÖIP, 50 situps var – ta materialet och ett varv runt ÖIP, 50 rygglyft var och sista varvet med materialet. Sedan vila.

Vi vann första omgången. Vi lärde motståndarna vilken strategi vi haft – en jobbar med tunga dunkar, två ”vilar” med att bära båren. Många byten om det behövs.

Omgång två: 50 benböj var, varv runt planen, 50 reveresed crunches var, varv runt planen och avslutningsvis 50 tricepsdips var. Vi promenerade sista 25% in i mål och vann även andra omgången…

…vilket gav mig tid att öva armhävningsteknik!

De där armhävningarna

Övade i Marbella i fredags. Rumpan pekade i alla fall inte rätt upp i vädret. Stretchandes bredvid är Erika som precis joggat ett pass med mig. Foto: privat

Instruktör Tobbe visade och jag försökte göra så gott det går. Men det känns som jag missar en muskel precis i vändningen uppför. Antingen så får jag tokträna styrkan där eller helt enkelt ta av mig bh’n för att få ner bröstet i marken. Visste att det skulle löna sig med stor byst i träningen någon gång!

Jag har även hört att det ska vara lättare att träna upp armhävningar mot en stång på gymet och successivt sänka den, tills man är nere på golvet och har perfekt teknik. Jag såg det på Fitnesscoachens Instagram någon gång. Det låter som en bra plan. Ska bara leta mig in på gymet igen då.