Det var alltför länge sedan jag hade på mig tränarjackan för IF Linnéa. Först kom min flytt, sedan ett litet lopp på 246 kilometer och så återhämtning. Igår var jag redo igen!

Redo för tränaruppdraget igen. Foto: privat

Redo för tränaruppdraget igen. Foto: privat

Tisdagens pass på IF Linnéa – medellånga intervaller

3-5 x (800m-400m-200m)

Nybörjare och de som har lopp fick köra 3 set. Vila mellan intervallerna var 60 sek och setvilan 2-3 minuter. Medelgoda löpare körde 4 set och de riktigt tuffa körde 5. Setvilan för snabbfotingarna var 2 minuter.

Här lyssnar löparna på instruktioner från Palm om dagens pass. Foto: privat

Här lyssnar löparna på instruktioner från Palm om dagens pass. Foto: privat

Vi höll till nere vid Skanstullskajen och sprang bort mot Danvikstull. Sträckan är lång och rak vilket är perfekt för medellånga och långa flacka intervaller. Vi var ett 70-tal Linnéaiter på plats och det är sådan energi kring löparna under passet att alla ger det där lilla extra. Jag sprang med 3 tjejer som jag skulle ta utanför komfortzonen, det gick med bravur – de var duktiga på att fokusera på pågående intervall, vila emellan och ställa tusen frågor i setvilan som jag skulle svara på under 800-metersintervallen så att de inte behövde tänka 🙂 Smart drag och upplägg .