I helgen hade jag nöjet att få springa med Europamästarinnan på 24-timmars. Hon tränar inför nästa stora mästerskap och har en hel del långpass på schemat. Hon gillar sällskap på sina långpannor och jag fick äran att hänga med i 92 minuter av söndagens upplaga.

Gula jackor och pannband från X-kross/Szilos. Foto: privat

Gula jackor och pannband från X-kross/Sziols. Jag och Maria Jansson. Foto: privat

Förutom att hon är grymt motiverande och inspirerande som människa så är hon även grymt duktig på att matcha in vad jag har för löparkläder på mig! På pricken färgmatchat! Att hon sedan springer som en klocka i 5:45-fart är så sjukt imponerande… även om hon drog på när hon blev upprörd över samtalsämnen som orättvisor i världen, idiotiska kommentarer om socker och okunskap i allmänhet.

Matchning två: Svarta brallor och rosa skor. Fast hon hade vackra kompression i rosa också. Foto: privat

Matchning två: Svarta brallor och rosa skor. Fast hon hade vackra kompression i rosa också. Foto: privat

Jag får i alla fall grym inspiration av henne. Fick lust att ställa klockan tidigt och tassa ut på 4-timmarslöpning i min ensamhet på måndagmorgonen, vilket jag förstås inte gjorde utan istället åkte till jobbet och jobbade 12 timmar. Motivationen och inspirationen behåller jag och tar fram inom en snar framtid. Eller så fyller jag på den igen och hänger med lite längre nästa gång!