Tar inte så stor plats men kan göra stora grejer! Foto: privat

Tar inte så stor plats men kan göra stora grejer! Foto: privat

Jag har fått hem maskinernas maskin! En Oster blender som gör att jag kommer att få svårt att slita mig från köket. Jag älskar att laga mat, fixa egna mjöler, soppor, smoothies, glass, nyttiga bakverk och testa mig fram med smaker och ingredienser. Med rätt prylar blir det ännu roligare.

Jag hann inte mer än få upp den ur förpackningen innan jag testade en mellanmålssmoothie (en sån som jag älskar och sonen rynkar på näsan åt. Han fick en söt vanilj- och hallonsmoothie med jordnötssmör istället).

Avokadosmoothie

Krämig och mättande. Foto: privat

Krämig och mättande. Foto: privat

  • 1 avokado
  • 0,5 banan
  • 1 äpple
  • en stor näve färsk babyspenat
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk chlorellapulver
  • 1 msk kokosolja
  • lite chiliflakes
  • 5 dl mandelmjölk
  • ev agavesirap el honung om du vill ha den söt

Jag slängde bara ner alla ingredienser och det var klart på nolltid. Hällde upp den i ett glas, sparade resten på flaska och slapp disk eftersom jag fyllde behållaren med vatten och 2 droppar diskmedel och körde självdisk. Bara att torka av och ställa tillbaka. Så enkelt!