>Att kompensera och balansera.

Jag försöker i största möjligaste mån vända saker och ting till utmaningar. Jag vill inte riktigt se att något är ett misslyckande. Jag lär mig alltid saker på vägen. Jag har under årens lopp lärt mig att mörka mina svagheter och framhäva mina styrkor. Framförallt på jobbet. Jag jobbar i en bransch med 90% män och har hittat mitt sätt att övertyga och vara stark. Jag ser till att vara bra på det jag ska vara bra på. Fokusera. Organisera. Tänka lite annorlunda. Och framförallt få saker och ting gjorda.

Hos naprapaten i morse konstaterades en muskelbristning i baksida lår. Det är ingen skada, men det kan bli. Det kan säga fjong. Enligt J kan jag ha problem och känningar av det flera år framöver om jag inte gör något åt det. Efter att ha tjänstgjort nåldyna åt hennes akupunkturnålar visade hon några övningar som hon vill att jag ska göra varje dag. Det är här kompensation och balans kommer in… jag döljer mina svagheter och tar fram mina styrkor…

Jag fick testa en övning för baksida lår… och använder inte ens den muskeln. Jag kopplar ur den och använder höft och framsida lårmuskel istället. Jag tippar lite fel och balanserar om min kropp för att kompensera med andra muskler. No good. Och jag som varit så teknikfokuserad på bodypump-passen att det nästan gått till överdrift. Efter några övningstester hittade J i alla fall något som bet på min baksida. Hon vill att jag kör rehabövningarna varje dag. Precis som på jobbet ska jag nu fokusera på rätt muskel, jag ska organisera in tid, tänka annorlunda genom att fokusera på min svaghet och framförallt genomföra. De närmaste två veckorna kommer ett sopskaft och ett gummiband vara mina bästa vänner. Sen ska jag tillbaka och visa hur stark jag har blivit. Oj, blev det en utmaning?

***********************************************