>Det vill säga ”Starkt mörka sin form eller prata ner sin förmåga innan lopp”

Jag utnämnde tidigare Nix som guldmedaljör i SM i baissning. Nu verkar det som om Coach Allan får ta över den titeln. Att ”knappt träna på hela sommaren med en spricka i benet” och sedan springa Berlin Marathon på 3:04 är världsklass. Baissningen bestod i ”jag kommer inte slutföra…jag ska bara springa 8k…jag kommer få resultatet DNF”.
Men… den här bloggen uppkom ju i samband med att min lillebror Henrik utmanade mig på Stockholm Marathon. Eftersom han inte fick plats till förra årets lopp kommer han att springa 2009 och slå min tid då. När jag frågar hur det går med träningen brukar det baissas hej vilt. Han arbetar med att renovera kök och badrum vilket är rätt tungt. Då orkar man inte springa efter jobbet. Dessutom har han ju en 4-åring och en 7-åring att skylla på… eller?
Nu bor jag hemma i hans lägenhet medan han och fästmön är i Rom. Jag gjorde en del intressanta fynd i går… och kom fram till att han nog tränar en hel del mer än han berättar! Här är bevisen:
>Att Baissa.
Polar pulsklocka med fotpod…

>Att Baissa.

Ett par väl använda Asics!

>Att Baissa.

Aha! En löparjacka från Newline för höstbruk.

>Att Baissa.

Vätskebälte för långpass?

Den här utmaningen kan ju bli hur spännande som helst! Nu gäller det att planera in många bra kvalitetspass så brorsan inte hinner ifatt mig. Dessutom kan jag ju klä ut mig till fasan (en dröm jag har…) och sätta mig i en buske och tjuvkolla när han springer för att kolla hur mycket han mörkar formen! Haha – jag är honom på spåren – när han sätter igång med baissningen i vår kommer jag vara förberedd och inte tro ett ord på vad han säger.