Glöm inte att säkerställa lite sol, löpning och skönt umgänge i november! I måndags tipsade jag om Playitas – missade du det så påminner jag här 🙂

Ökenlöp. Foto: privat

Ökenlöp. Foto: privat

Ultraveckan på Playitas 2015, 2-9 november

Lite längre, lite lugnare – lite roligare. Allt fler får upp ögonen för att springa ultra, alltså längre än ett maraton. Men hur ska man egentligen träna för ett ultralopp? Och hur ser ultralöparens mentala träning ut? Häng med till Playitas Resort  tillsammans med ultraprofilen Rune Larsson, ultralöparen Johan Steene och bloggaren och ultralöparen Maria Thomsen. 

ultraveckan bild

Oavsett om du är rutinerad ultralöpare eller aldrig tidigare har sprungit ultralångt så är du varmt välkommen till Ultraveckan på Playitas. Huvudledare för veckan är ingen mindre än en av svensk ultralöpnings absolut största profiler – Rune Larsson. Runes två sidekicks är inga mindre än Johan Steene och Maria Thomsen, för de flesta känd som ”MarathonMia”. Tillsammans bildar de en oslagbar ledartrio för Ultraveckan.

Veckans innehåll

Under vår ultravecka på Playitas erbjuder vi ett spännande och varierat program bestående av träningspass och föreläsningar. Ön Fuerteventura är Kanarieöarnas näst största ö och bjuder på underbara stränder, ett dramatiskt vulkanlandskap och ett rikt djurliv. Klimatet är soligt och torrt men hettan är aldrig plågsam och det blåser alltid uppfriskande vindar vilket borgar för fantastiska löparupplevelser. Veckans höjdpunkt blir långpasset över sex mil – glöm för allt i världen inte kameran för det här blir något att skriva hem om. Du kommer få testa diverse övningar specifika för just ultralöpare. Under veckan kommer vi också att springa ett väglöst långpass på cirka tre mil i det exotiska landskapet. De morgnar som det inte står långpass på schemat väcker vi kroppen med en skön morgonjogg på dryga timmen. Vi kan garantera en fullmatad vecka med massor av skratt, ny kunskap och härlig träning i glada vänners lag.

Dagsprogram

Våra distanspass kommer främst att gå på grusvägar och stigar i vacker och dramatisk vulkanmiljö. Förbered dig på magiska exotiska löpmiljöer, hisnande utsikt och drömska vyer.
Programmet är anpassat för ankommande på måndag 2 nov.

Läs mer här.