Jag kunde inte i min vildaste fantasi räkna ut dagens träningsvärk. Det som igår var menat med en lätt transportlöpning till gymet, prohab/rehabstyrka för ben, höft och bål slutade i 45 minuters stentufft Cross fit pass med Ann… och då hade jag redan hunnit köra 15 minuter ben i maskin. Plus transportlöpningen dit och hem. Fast jag ska erkänna – jag var tvungen att gå i uppförsbackarna på hemvägen för benen darrade så mycket!

Squats med kettlebell följt av farmers walk. Foto: privat

Squats med kettlebell följt av farmers walk. Foto: privat

Såhär blev mitt upplägg

  • 5,5 km transportlöpning till Mornington Healthclub i Bromma
  • 15 minuter utfallssteg, leg curl och hamstringsmaskin
  • 45 minuter Cross Fit
  • 3,5 km löpning hem. 2 km darrig gång.

Cross Fit passet (jag och min kettlebell som jag aldrig släppte)

  • uppvärmning med löpning i salen och små tillhörande övningar
  • Set 1 (6 min): 8 squats + Farmers walk. På svenska: 8 benböj med kettlebells i famnen, sedan promenad fram och tillbaka med stolt hållning bärandes kettlesbells i vardera hand. Upprepa tills tiden är slut. 6 minuter känns länge.
  • Set 2 (6min): 15 Kettlebells swing, 8 squats och 3 armhävningar. På svenska: svinga vikten mellan benen och rakt fram i en kontrollerad, stark rörelse, 8 benböj med vikten i famnen. 3 armhävningar. Upprepa tills tiden är slut. Underrmarna är garanterat slut vid 2 minuter.
  • Set 3 (6 min): 10 marklyft till hakan, 5 push-press. På svenska: 10 marklyft där du med hjälp av bålen drar upp en tung kettlebell – här skulle övningen avslutas vid hakan. 5 benböj där du avslutar med att pressa vikten över huvudet så att axlarna får arbeta. Jag var tvungen att pausa efter 3 minuter och torka av mina blöta händer. Trots att gymet är supersvalt så svettades jag massor och det låg vackra glansiga pärlor på mina bara skuldror.
  • Stretch och smidighet 8 minuter. Behövligt.

18 minuter totaltuff träning som kan ge sådan träningsvärk! Jag känner precis vilka muskler jag kommer att vara lite starkare i framöver. Det här kör jag igen! När jag kommer ur sängen…