olympian

Om en vecka är jag precis nylandad i Aten för att springa Olympian Race 180 kilometer. Jag och Jan-Erik ska ha det som ”träning” inför Trans Pyrenéerna i sommar. Framförallt ska vi kolla hur vi fungerar under press och fysisk utmaning. Vi körde första stora iskalla rejset tillsammans i Sandsjöbacka i januari – nu går vi från -18 grader till betydligt varmare löpväder!

Såhär såg det ut i januari. Foto: privat

Såhär såg det ut i januari. Foto: privat

Träning och träning

Loppet är 180 km och löper från Nemea till Olympia. Lägg 4500 höjdmeter till detta och en cut-off tid på 28 timmar. Det går inte att bara negligera och jogga lite. Det blir verkligen ett träningslopp med blåslampa.

Min svaga sida…

…är att jag har för mycket inbokat och inte riktigt hinner planera. Men det har ju alltid fungerat förut och jag har en uppsättning tävlingslådor med det jag behöver inför ultror som denna. Som tur är har jag Jan-Erik till hjälp som är en man av ordning.

Nervös

Inför detta lopp är jag faktiskt nervös. Det brukar jag inte vara men just nu har jag lite darr i nervösen och ska se till att förbereda så mycket som möjligt inför min resa nästa torsdag. Jag har nämligen en tjänsteresa emellan att genomföra och bara två dagar (läs kvällar för jag jobbar ju som vanligt) att ordna med allt.