Jag tycker att hösten är den absolut bästa tiden att träna ute på! Klar frisk luft och inte så fullt med folk överallt. Att träna när det blåser snålblåst, regnar och är jävligt gör det bara lite mer hardcore och roligt. Då väljer jag att springa i skogen. Annars håller jag väl för det mesta till på Kungsholmen.

284

Med rätt kläder blir det mesta roligt. Här har jag sprungit i 56 timmar och det regnade de sista sex. Bara att klä sig snyggt… jag menar rätt. Foto: privat

Många tycker att det är jobbigt att träna på hösten för att det blir mörkt och tröttheten smyger sig på i högre grad. Det finns workarounds för allt. Jag lovar.

  1. Boka träningspass med en kompis. Funkar ALLTID. En kompis sviker du inte trots att latmasken pockar på din uppmärksamhet.
  2. Köp bra kläder så du inte fryser. Komplettera med reflexväst så att du syns. Träningskläder är till för att användas. Snygga träningskläder ska användas ofta! Just Do It.
  3. Spring en kortare sväng på lunchen i dagsljus. Bättre än att göra ingenting.
  4. Köp dig ett par terrängskor och upptäck skogen eller motionsspåren. Träden skyddar mot de värsta ovädren och det är befriande att springa i naturen. Investera i en pannlampa och spring trots att det är mörkt, gärna med sällskap – passet blir magiskt!
  5. Planera in. Sannolikheten att passen blir av är större om du skriver in det i kalendern.