Midsommardagen i Storulvån. Foto: privat

Midsommardagen i Storulvån. Foto: privat

För precis en månad sedan kutade jag Jämtlandstriangeln med Petra Månström. Vädret då var snöstorm med 10 m/s. Vi sprang först med Amanda och Rodde, men blev sedan ensamma. Ensamma på fjället sånär som på en och annan tältare som vi glatt vinkade till. Kylan bet i kinderna och min vänsterhand frös och domnade bort ett tag. Jag var blöt av snö och hagel piskade mig i ansiktet. Sträckan blev 40 kilometer fjällterräng.

Idag var det 28 grader när jag sprang runt Kungsholmen på kvällen. Jag valde att springa vid 21-tiden och det var allt annat än folktomt. Jag sprang slalom längs hela Hornsbergsstrand där det myllrade av människor. Riktigt härligt! Luften stod stilla och jag blev snabbt dyngsur av svett. Små svärmar av flugor piskade mig i ansiktet. Sträckan blev 12,6 kilometer asfaltsbetong.