Min vän Anneli brukar fråga ”När gjorde du något för första gången senast?”. Vi är väl till större delen vanemänniskor och går i samma gamla mönster och tycker att vi svävar ut ordentligt när vi väljer en ny stad att åka till på semestern, eller en crazy färg på bilen/cykeln/båten. Hursomhelst så svänger vi väl inte nämnvärt när det gäller att göra helt nya saker långt utanför vår tillvaro. Anneli fick en bok av mig där hon skulle skriva in ”Första gången jag…” och hon har fyllt på med en massa saker. Hon lever, utvecklas och gör nya saker hela tiden.

Första gången jag…

Speglar i hissar, på offentliga toaletter och hos mamma visar de missade stråna. Foto: privat

Speglar i hissar, på offentliga toaletter och hos mamma visar de missade stråna. Foto: privat

Själv kan jag stoltsera med att jag noppade ögonbrynen bärandes cykelhjälm för första gången idag. Efter cykelturen till mammas lägenhet för att vattna blommorna skulle jag bara tvätta händerna, och såg i hennes spegel med det elaka skenet att två strån vuxit ut i ögonbryna!

Första gången jag

Vattnade blommorna med cykelhjälm. Regeln säger väl 75 sekunder utan att sitta på cykeln, och riktigt så snabb var jag inte när jag gjorde allt vad som stod i min makt för att pyssla om de vackra orkidéerna, novemberkaktusarna och svärmorstungorna. Fick ett gott skratt när jag såg att sonen vattnat plastblomman i sovrummet sist han var där 😉

Livet är här och nu. Det är hög tid att göra fler saker för första gången. Till och med sånt som folk runt omkring kan uppmärksamma! Typ långt utanför standarden och komfortzonen. I will.