>>Upp-och-nervända-veckan...Förra veckan var allting tvärtom. Szalkai hade slängt om veckan och lagt ett kort långpass på torsdagen och intervaller på söndagen. Torsdagspasset skulle innehålla en fartökning efter 70 minuter, tempot skulle hållas i 2 km. Själv gjorde jag tvärtemot, jag höll högt tempo hela turen utom just 2 km.

Sen kom semesterdagen som inte blev någon semesterdag, som skulle innehålla en mils löpning som inte heller blev av. Men det blev en eftermiddag på Moderna Muséet.

Intervaller på Kristinebergs IP blev intervaller på Stadion, från grenplockarbana till vacker anläggning, lite tvärsom.

Nä, nu får det bli ordning på torpet – den här veckan blir som följer:

Måndag: Naprapat och vila
Tisdag: Backintervaller(?) med IF Linnéa
Onsdag: BodyPump och 10 km kvällsjogg
Torsdag: 15 km – varav 8 km tempolöpning
Fredag: Vila
Lördag: Kungsholmen Runt halvmaraton med mina syskon
Söndag: Lätt jogg om jag orkar, annars vila

Snälla, goda löparguden – håll alla förkylda människor ifrån mig och låt mig vara frisk och stark fram till maran.

Nu börjar nervositeten komma inför Stockholm Maraton. Har jag tajmat formen fel? Ligger jag en månad efter? Kommer jag att drabbas av mental nollställning på maran och springa för långsamt? Tänk om jag inte kan fokusera och hålla bra tempo? Tänk om jag tränat förgäves? Kan jag behålla formen till Berlin i september? Tänk om jag får tokryck och börjar gå på händer istället…tänk om.