DNS - Did not start. Eller Walkover - Trosa Ultra Backyard

Får blicka framåt till nästa tävling helt enkelt. Foto: Hans Berggren

På lördag är det TUB – Trosa Ultra Backyard. En Backyard går ut på att du springer ca 6,7 kilometer med start varje timme. När du inte längre orkar, eller är i startfållan för nästa start är du ute ur tävlingen. Kör du 100 miles, det vill säga 161 kilometer, så tar det således 24 timmar. Den som sist är kvar vinner.

Just på TUBen i helgen är nästan hela SverigeUltraEliten. Och jag var anmäld. Nu kommer jag inte att stå på startlinjen. Jag ska åka på tjänsteresa till Boston samma dag. Målet var att ha det som ett rejält långpass inför GAX 100 miles och BAMM70 i sommar. Nu får jag nöta kilometrar på sedvanligt sätt.

Det är första gången jag inte startar i ett lopp jag är anmäld till. Känns konstigt och bra på samma gång. Jag överlät min plats åt en adept så får hon ett rejält långpass istället.