>Men Pippi! Varför vattnar du blommorna när det regnar?
– Har jag bestämt mig för att vattna blommorna SÅ vattnar jag blommorna. Även om det regnar.
Jag hade egentligen bara tänkt lufta mina nya blommiga skor i en långsam jogg tillsammans med Snabba Karin. Mitt under rundan började det att regna. Efter en stund öppnade sig himlen och det vräkte ner. Men löprundan blev så bra ändå. Mycket snack om livet, löpning och löparprylar. Eftersom våren bjuder på så många promenerande människor längs parkerna kom regnet som en räddande ängel. Norr mälarstrand var nästintill tomt, så när på pensionärsparet som med tidningar som skydd över huvudet, ledset tittade på sin engångsgrill som osade slocknande kol och misslyckad picnic.

De nya skorna kändes mycket bra. Lätta att springa och jag kände ingenting i vaderna som killen på Runner’s Store varnade om. I och för sig sprang vi nu väldigt långsamt – det blev 8:54 kilometer på 49:52 minuter, snitt 5:50, medelpuls 145 (157) och det kan vara därför vadkänningarna uteblev.

Lördagen började med promenad med mannen, core och lunch med Lilla Duktig som äntligen kommit hem från Thailand, för att senare köra löpning med de blommiga Asics Noosa. Mycket bra lördag – nu laddar jag för morgondagens tremilare.

Mina blommiga skor frodas och mår bra i hallan – om än något blöta. Jag behöver nog inte tillsätta gödsel just nu – för nästa gång vill de ha sol!