För en vecka sedan stod det på utmaningen ”Hi Intensity Training 30 min” så är det ju bara att köra 30 minuter högintensivt. Eller?

Jag och Ulrika var frusna. Vi var inte alls pepp på att lämna den varma lägenheten och drog ut på tiden in i det sista för att ta oss ut i kylan som kändes som Ryssvinter trots nollgradigt.

Hursomhelst.

30 minuter högintensivt delade vi in i tre delar. Här får du hela uppplägget!

Vi joggade oss varma i drygt 4 kilometer från Polishuset/Stadshuset bort till utegymet vid Hornsbergs Strand. Där körde vi följande upplägg och repetitioner:

  1. 15 x Axelpress
  2. 15 x Tricepsdips
  3. 15 x benböj
  4. 15 x bicepscurls ala armhvningar upp mot stång

Vi körde i 10 minuter vilket gav 4 rundor och endast snabbvila emellan.

Sedan joggade vi vidare. Och som alltid med Ulrika så händer det grejer! Efter en kilometer stöter vi på ett gäng upprörda människor som står med en dam som halkat på isen och slagit i skallen. Kvinnan är förvirrad och inte alls med. Ulrika är Alumbanssjuksköterska och ingrep direkt. Efter 10 minuter var ambulans på plats och förvirrad dam med hjärnskakning var i goda händer. Detta är andra gången Ulrika ”räddar” en äldre person när jag är med. Så tacksam för att ha en doer, en kunnig och en som verkligen räddar liv på riktigt. När damen var på väg i ambulansen hade vi blivit ordentligt nedkylda och joggade vidare på vårt träningsuppdrag.

En kilometer senare tog vi Trapprace.

  1. Kuta upp för 99 trappsteg, jogga ner för desamma
  2. Gör olika typer av hopp uppför, jogga nerför

Tips på ett schysst träningspass ute!

Gör detta i 10 minuter. Vi fick ihop 500 trappsteg och en stor dos mjölksyra. Jogga vidare och hitta gymet vid Pipersgatans start. Här kör du sedan tidsintervaller 4 övningar x 1 minut x 2 omgångar plus en bonus!

  1. Tåhävningar
  2. situps
  3. plankan upp och ner i armhävningsposition
  4. Höftträning – upp på bänk Step-up med höga knän.

Tips på ett schysst träningspass ute!