Jepp. Jag är en känslomänniska. Jag lider dessutom av separationsångest och gråter hejdlöst på skolavslutningar och när någon sjunger ”Den Blomstertid nu kommer”. Jag kan gråta av att se ett äldre par se kärleksfullt på varandra. Mina känslor yttrar sig ofta i tårar – både när jag är glad, tacksam, sorgsen och arg. Arg är jag i och för sig sällan.

Är jag den enda i världen som blir lycklig av en vass kniv? Foto: privat

Är jag den enda i världen som blir lycklig av en vass kniv? Foto: privat

Tårarna kommer även när jag skär lök.

Idag tårades ögonen vid lökhackandet. Och tårarna fortsatte att rinna. Av tacksamhet. Det började med att jag var så tacksam för mina vänner och den nya kniven jag fick i present av dem. Den skar så litet och fint – och den var så vass 🙂 Kan man annat än att bli lycklig över en supervass kniv!? Tacksamhetstårar – de bästa tårarna.

Tårarna av tacksamhet fortsatte

En flaska kärlek. Foto: privat

En flaska kärlek. Foto: privat

Det var banne mig kärlek i varenda liten tanke och människa som firade mig. De genomtänkta orden, böckerna, blombuden, doftpresenterna och de hemgjorda godsakerna. För att fira min födelsedag. Det finns så mycket kärlek och tacksamhet i min direkta närvaro. Jag känner mig tacksam för detta och det finns där varje dag, varje minut – i energier och direkt närvaro. Jag behöver inte fylla år för att känna mig uppskattad. Nu fäller jag en tår till.

Blombud till jobbet. Uppskattad för att jag är jag. Foto: privat

Blombud till jobbet. Uppskattad för att jag är jag. Foto: privat

Och det finns fler saker att fira. När jag kom till kontoret igår fick jag en fin blombukett av min PR-byrå som hälsade ”Skynda långsamt – dumt att stressa”. Uppskattad för att jag är jag. Jomenvisst. Då gör jag det då!

Hälsningar från en mycket Lycklig Lipsill som skyndar Långsamt. Tacksam.