>De flesta som jag känner är lite nerviga inför dagens lopp. Fejsbokstatusarna dryper av nervositet.

Jag är sällan nervös inför lopp. Jag kan ha lite ångest några dagar innan loppet och undra varför jag inte tränade mer, sprang snabbare intervaller, sprang fortare och längre. Dagen före och själva dagen för loppet är jag hur lugn som helst.

Jag kan inte göra mer. Dagsformen gäller.

Idag ska jag vara hare åt Evelina. Hennes mål för 2 månader sedan var att springa milen på under 50 minuter. Detta slog hon med råge på ett av våra tröskelpass för drygt en vecka sen då hon gjorde 49:17. Jag tippar på att hon är formtoppad, supertaggad och kommer att gå in på under 49 minuter idag utan problem. Det blir nog snarare hon som får vara hare åt mig. Jag har ingen aning om min egen form. Mitt fokus i mars har ju varit att samla kilometer i lugnt gemak.

Nu är det i alla fall mindre än 3 timmar till start – dags att bita tag i DN’s korsord, noppa ögonbryna, äta gröt och ladda med vatten.