Äntligen är vi här! Vi hann med ett löppass med gruppen igår efter vår ankomst till Playitas Resort på Fuerteventura. Det var skönt att jogga ut flygresan och stelheten. Vädret är som svensk sommar, runt 25 grader och alldeles ljuvligt ur löparsynpunkt.

Johan, Rune och kartan. Foto: privat

Johan, Rune och kartan. Foto: privat

Efter morgonjoggen drog jag, Rune och Johan iväg för att reka vår sexmilare som vi ska springa i övermorgon. Det blir en härlig sightseeing genom små byar, städer och vulkanlandskap. Det känns lyxigt att få ta del av ett annat land och dess kultur genom att uppleva det i löparskor. De fantastiska landskapen finns inte hemma och det är hissnande att komma upp över ett krön och se böljande kullar och hav i horisonten. Bilder på näthinnan att plocka fram när februarislasket är som värst.

Kristina, Lisa och Rune på väg uppför berget. Foto: privat

Kristina, Lisa och Rune på väg uppför berget. Foto: privat

Närområdet bjuder på varierad löpning och på eftermiddagen tog vi oss över berg/kullar mot den angränsande staden. Det är stenigt och tekniskt på väg upp och vi var några som valde att gå, sedan var det lika tekniskt på sina ställe utför, då valde vi säkerhet före adrenalin. Det var dock härligt att se Johan Steene flyta fram som rinnande vatten längs stigar, bergskammar och svåra passager. Någon vurpade och drog på sig ett stort sår på knät, men det är sånt som hör till, mitt eget knä har precis läkt igen. Det ska ju synas att man utövar en tuff sport… 😉

Imorgon bitt blir det till att gå upp tidigt då vi ska försöka pricka in soluppgången vid fyren som ligger 6,5 kilometer härifrån. Vägen dit går uppför så det brukar ta sin tid, särskilt då kroppen kanske inte är superpigg vid sextiden. Snabbare går det dock hemåt då alla trycker på utför och har bråttom till frukostbuffén.